Dýňový koláč
Podzim už je v plném proudu a s ním i každoroční úroda dýní. Zpracovat je můžeme nejrůznějšími způsoby, jeden z mých oblíbených je právě dýňový koláč, který je zdravý, výživný a dokonce i chutný!
Podzim už je v plném proudu a s ním i každoroční úroda dýní. Zpracovat je můžeme nejrůznějšími způsoby, jeden z mých oblíbených je právě dýňový koláč, který je zdravý, výživný a dokonce i chutný!
Nejjednodušší recept na výborný zákusek třeba ke kávě, nebo jen tak ne chuť ke svačině. Je to opravdu taková rychlovka v kuchyni a věřím, že každého nadchne. A kromě toho, že ji budete mít zfouknutou během chviličky, je i zdravá a chutná!
Podzimní sezóna je pomalu na ústupu, barvy se už vytrácejí a venku začíná vládnout mlha a šeď. Podzimní ovoce je skvělé v tom, že jej můžeme na chladném místě uchovat delší dobu, tudíž dokáží dělat radost i dlouho po tom, co už nás podzim definitivně opustil. A já mám ale tyhle jablečný dezerty stejně nejraději a o to víc,...
Druhá sklizeň je pořád v plném proudu a my stále můžeme využívaj její plody. Proto přidávám tip na hruškový závin, který je u nás doma jasnou volbou. Vždy se po něm jen zapráší a to je úplně bez přidaného cukru! Chuť hrušek je zkrátka nezaměnitelná a skvělá!
Cukr smíchejte s vejci, přidejte olej, mouku, mléko, prášek do pečiva, vanilkový cukr a dobře promíchejte. Po té přidejte kůru z citrónu a sušenou levanduli.
Tužebník je velmi aromatická bylina, dá se tedy dobře využít i v kuchyni. Mimo to je taky velice zdravá, zlepšuje metabolismus, působí protizánětlivě a má pozitivní vliv na naši střevní mikroflóru
Předehřeju si troubu na 200 °C a začnu těstem. Do mísy proseju mouku, cukr a sůl. Přidám máslo a míchám, dokud těsto nepřipomíná jemnou drobenku. Postupně přidávám ledovou vodu, nejprve 5 lžic, podle konzistence těsta přidám ještě dvě. Pak citrusovou šťávu a vejce a uhnětu krásně hladké těsto. Zabalím ho do potravinářské fólie a dopřeju mu aspoň...
Letní měsíce pořád trvají a ta největší vedra nás prý ještě čekají! Pojďte si je zpříjemnit a zkuste recept na domácí a zdravější zmrzlinu.
Medové sušenky jsou moje oblíbené, protože se hodí se hned na několik příležitostí. Můžete s nimi oslavit Vánoce, Letní slunovrat a nebo si je udělat jen tak ke kávě či čaji. Jsou jednoduché, ale nikdy nevydrží dlouho! Jsou totiž tak dobré, že se po nich hned zapráší! :)