Tužebníkoví šneci

21.07.2022

Tužebník je velmi aromatická bylina, dá se tedy dobře využít i v kuchyni. Mimo to je taky velice zdravá, zlepšuje metabolismus, působí protizánětlivě a má pozitivní vliv na naši střevní mikroflóru

Ingredience: 
  • Listové těsto 
  • 150 g polotučného tvarohu 
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • Tužebníkový prášek (místo tužebníku bude fungovat i levandule, mařinka, nebo jiná aromatická bylina)
Postup:
  • Tužebník roztlučeme v hmoždíři.
  • Listové těsto rovnoměrně rozválíme, potřeme jej tvarohem a posypeme cukrem.
  • Tužebníkový prášek nasypeme na těsto a zavineme do ruličky.
  • Roládu nakrájíme na šneky, zhruba 1 cm široké a vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem.
  • Šneky pečeme na 200 °C dokud nemají zlatou barvu.

Dobrou chuť ☺

Více o Tužebníku jilmovém zde:


Gingko biloba

12.10.2023

Česky Jinan dvoulaločný, je mohutný a dlouhověký strom, který se může dožít až 4000 let.

Podzim už je v plném proudu a s ním i každoroční úroda dýní. Zpracovat je můžeme nejrůznějšími způsoby, jeden z mých oblíbených je právě dýňový koláč, který je zdravý, výživný a dokonce i chutný!

Šípek

03.10.2023

Šípky jsou plody růže, dokonce i té, kterou pěstujete doma na zahrádce a i ty mají léčivé účinky a dají se sbírat.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky