Gingko biloba
Česky Jinan dvoulaločný, je mohutný a dlouhověký strom, který se může dožít až 4000 let.
Už jste zkoušeli upéct domácí chlebík? Není to zas taková věda, jak se může zdát a s tímto jednoduchým a rychlým receptem to zvládne opravdu každý.
Chlebík dle tohoto receptu dělám, když spěchám, je to taková rychlovka, ale doma se po něm vždy jen zapráší. No jo, domácí chleba je prostě domácí chleba. :)
1 cibule
1 lžička oleje
1 lžička kmínu
1 kostka droždí
300 ml vlažné vody
500 g hladké mouky
2 lžičky soli
TIP: Použít můžete například: oregano, tymián, rozmarýn, saturejku, libeček, bazalku, estragon...
300 ml vody si ohřejeme, rozmícháme v ní cukr, přidáme nalámané kvasnice a necháme vzejít kvásek.
Mezitím si na oleji dáme smažit nadrobno nakrájenou cibulku.
V další misce smícháme mouku, sůl a kmín, případně další koření či bylinky a přidáme vzniklý kvásek.
Směs pořádně promícháme a vytvoříme těsto poté přidáme cibulku, opět promácháme a necháme v teple alespoň 1 hodinu kynout.
Těsto prohněteme, vytvoříme bochánek a pečeme 1,5 hodiny na 180 °C.
TIP: Pokud chcete docílit měkčí kůrky, chleba sem tam během pečení lehce potřete vodou.
Dobrou chuť!
Česky Jinan dvoulaločný, je mohutný a dlouhověký strom, který se může dožít až 4000 let.
Podzim už je v plném proudu a s ním i každoroční úroda dýní. Zpracovat je můžeme nejrůznějšími způsoby, jeden z mých oblíbených je právě dýňový koláč, který je zdravý, výživný a dokonce i chutný!
Pokud se zajímáte alespoň trochu o zdravou výživu, určitě jste se s tímto termínem již setkali. Lyofilizované potraviny si čím dál více získávají popularitu a není se čemu divit!
Šípky jsou plody růže, dokonce i té, kterou pěstujete doma na zahrádce a i ty mají léčivé účinky a dají se sbírat.