Pomerančová marmeláda se zázvorem a skořicí

18.05.2022

Pomerančová marmeláda má svoji specifickou výtečnou chuť. Kdo je fanouškem mírně kořkých příchutí, moc si na ní pochutná. 

Pokud máte ovšem radši sladší marmelády, stačí během vaření přidat trochu cukru. :)

Ingredience:

  • 1 Kg pomerančů
  • 1 pytlík Pektogelu
  • mleté skořice dle chuti
  • zázvorového koření 
  • cukr dle chuti

Postup:

  • Pomeranče si překrojíme na poloviny a lžící z nich vydlabeme dužinu - jde to opravdu jednoduše.
  • Vyloupanou dužinu přemístíme i se šťávou do hrnce a dáme na plotnu.
  • Až se začnou pomeranče vařit, snížíme oheň a a tyčovým mixérem pomeranče pomixujeme do hladka.
  • Po té zázvor, skořici (já dávám zhruba 1 lžíci od obou) a cukr (ten nedávám žádný, ale kdo má rád sladké marmelády, tak si život samozřejmě osladí :) )
  • Necháme chvilku povařit, než se cukr rozpustí a po té přidáme pektogel dle návodu.
  • A marmeláda je hotová :)
  • Hotovou směs plníme do uzaviratelných sklenic.
  • Já sklenice ještě pak vždy zavařím. 

  • Jak na zavaření:
  • Troubu si předehřeju zrhuba na 180 °C

  • připravím si plech, na který dám plné, ještě horké sklenice s marmeládou - pokládám je víčkem dolů.
  • Přemístím do trouby a nechám zavařit cca 10 minut.
  • Po vyndání nechám sklenice na plechu vystydnout, až po té je převrátím zpět víčkem nahoru.

Gingko biloba

12.10.2023

Česky Jinan dvoulaločný, je mohutný a dlouhověký strom, který se může dožít až 4000 let.

Podzim už je v plném proudu a s ním i každoroční úroda dýní. Zpracovat je můžeme nejrůznějšími způsoby, jeden z mých oblíbených je právě dýňový koláč, který je zdravý, výživný a dokonce i chutný!

Šípek

03.10.2023

Šípky jsou plody růže, dokonce i té, kterou pěstujete doma na zahrádce a i ty mají léčivé účinky a dají se sbírat.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky