Medové sušenky

21.06.2022

Medové sušenky jsou moje oblíbené, protože se hodí se hned na několik příležitostí. Můžete s nimi oslavit Vánoce, Letní slunovrat a nebo si je udělat jen tak ke kávě či čaji. Jsou jednoduché, ale nikdy nevydrží dlouho! Jsou totiž tak dobré, že se po nich hned zapráší! :) 

Medové sušenky: 🍯

• 180 g másla
• 50 g cukru
• 6 lžic medu - použít můžete třeba i pampeliškový nebo popencový
• 240 g nahladko rozmixovaných ovesných vloček
• 2 lžičky kypřicího prášku
• oříšky (např. vlašské ořechy, pekany, lískové ořechy nebo mandle)

Troubu si rozehřejeme na 160 °C. Odvážíme si 180 g másla a vložíme do mísy, ve které budeme hníst těsto. Přidáme 50 g cukru, 6 lžic medu, 240 g rozmixovaných ovesných vloček a 2 lžičky kypřicího prášku.
Těsto důkladně propracujeme a vložíme ho na 15-30 minut do ledničky. Po té vypracujte cca 1-2 cm velkou kuličku, dle toho, jak chcete mít velké sušenky.
Na každou kuličku položte jeden oříšek. Výborné jsou vlašáky, lískové, mandle i pekany. Sušenky vložte do trouby na cca 10 minut. Ale je to dle trouby, tak je hlídejte. Vyndávejte, když jsou krásně zlatavé. Ještě horké opatrně přendejte na mřížku. Tím se nezapaří, vystydnou a budou krásně křupavé.

Dobrou chuť! 

Jak si vyrobit popencový med, najdete zde:


Gingko biloba

12.10.2023

Česky Jinan dvoulaločný, je mohutný a dlouhověký strom, který se může dožít až 4000 let.

Podzim už je v plném proudu a s ním i každoroční úroda dýní. Zpracovat je můžeme nejrůznějšími způsoby, jeden z mých oblíbených je právě dýňový koláč, který je zdravý, výživný a dokonce i chutný!

Šípek

03.10.2023

Šípky jsou plody růže, dokonce i té, kterou pěstujete doma na zahrádce a i ty mají léčivé účinky a dají se sbírat.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky