Levandulová bábovka s kefírem

12.08.2022
  • 1/2 hrnnku cukru
  • 2 ks vejce
  • 1/4 hrnku oleje
  • 1 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 1 hrnek polohrubé špaldové mouky
  • 1 hrnek kefírového mléka
  • 1 ks prášek do pěciva
  • vanilkový cukr
  • kůra z citronu
  • 3 lžíce sušené podrcené levandule


Cukr smíchejte s vejci, přidejte olej, mouku, mléko, prášek do pečiva, vanilkový cukr a dobře promíchejte. Po té přidejte kůru z citrónu a sušenou levanduli.

Směs nalijte do vymazané formy a pečte na 200 °C 45-50 min.
Po upečení ještě horkou vyklopte na talíř. Krájejte vlažnou.

Více o Levanduli lékařské naleznete zde:


Gingko biloba

12.10.2023

Česky Jinan dvoulaločný, je mohutný a dlouhověký strom, který se může dožít až 4000 let.

Podzim už je v plném proudu a s ním i každoroční úroda dýní. Zpracovat je můžeme nejrůznějšími způsoby, jeden z mých oblíbených je právě dýňový koláč, který je zdravý, výživný a dokonce i chutný!

Šípek

03.10.2023

Šípky jsou plody růže, dokonce i té, kterou pěstujete doma na zahrádce a i ty mají léčivé účinky a dají se sbírat.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky