Jablkový koláč s tvarohem

10.11.2022

Podzimní sezóna je pomalu na ústupu, barvy se už vytrácejí a venku začíná vládnout mlha a šeď. Podzimní ovoce je skvělé v tom, že jej můžeme na chladném místě uchovat delší dobu, tudíž dokáží dělat radost i dlouho po tom, co už nás podzim definitivně opustil. A já mám ale tyhle jablečný dezerty stejně nejraději a o to víc, když se k nim přidá skořice a tvaroh! Proto přidávám ještě jeden, můj oblíbený a velice jednoduchý recept, který je nabitý vitamíny, bílkovinami a skořicí, takže ideální i pro přicházející zimní měsíce, kdy se vitamíny, bílkoviny i dobrá nálada hodí. :)  

Ingredience:

  • 250 g ovesné mouky
  • 2 rozmixované banány
  • 160 ml rostlinného mléka
  • 1 lžíce jedlé sody
  • 300 g tvarohu
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce skořice
  • 4 ks středních jablek

Postup:

Banány rozmixujeme a přidáme je do mísy s moukou, mlékem a sodou. Směs promícháme a těsto rovnoměrně přelijeme do koláčové formy, pečeme 15 minut při 180 °C.

Mezitím si očistíme jablka od jadérek a nakrájíme je na tenké plátky, poté smícháme se skořicí. V míse vyšleháme tvaroh s medem. Ten poté navrstvíme na upečený korpus a ozdobíme jej pokrájenými jablky. Koláč dáme zpět do trouby a pečeme dalších 35 minut při 180 °C.


PS.: Věděli jste, že skořice je kořením lásky a právě jablka tuto vlastnost násobí? ;)

Více o Skořici naleznete zde:


Gingko biloba

12.10.2023

Česky Jinan dvoulaločný, je mohutný a dlouhověký strom, který se může dožít až 4000 let.

Podzim už je v plném proudu a s ním i každoroční úroda dýní. Zpracovat je můžeme nejrůznějšími způsoby, jeden z mých oblíbených je právě dýňový koláč, který je zdravý, výživný a dokonce i chutný!

Šípek

03.10.2023

Šípky jsou plody růže, dokonce i té, kterou pěstujete doma na zahrádce a i ty mají léčivé účinky a dají se sbírat.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky