Gingko biloba
Česky Jinan dvoulaločný, je mohutný a dlouhověký strom, který se může dožít až 4000 let.
Podzimní sezóna je pomalu na ústupu, barvy se už vytrácejí a venku začíná vládnout mlha a šeď. Podzimní ovoce je skvělé v tom, že jej můžeme na chladném místě uchovat delší dobu, tudíž dokáží dělat radost i dlouho po tom, co už nás podzim definitivně opustil. A já mám ale tyhle jablečný dezerty stejně nejraději a o to víc, když se k nim přidá skořice a tvaroh! Proto přidávám ještě jeden, můj oblíbený a velice jednoduchý recept, který je nabitý vitamíny, bílkovinami a skořicí, takže ideální i pro přicházející zimní měsíce, kdy se vitamíny, bílkoviny i dobrá nálada hodí. :)
Banány rozmixujeme a přidáme je do mísy s moukou, mlékem a sodou. Směs promícháme a těsto rovnoměrně přelijeme do koláčové formy, pečeme 15 minut při 180 °C.
Mezitím si očistíme jablka od jadérek a nakrájíme je na tenké plátky, poté smícháme se skořicí. V míse vyšleháme tvaroh s medem. Ten poté navrstvíme na upečený korpus a ozdobíme jej pokrájenými jablky. Koláč dáme zpět do trouby a pečeme dalších 35 minut při 180 °C.
PS.: Věděli jste, že skořice je kořením lásky a právě jablka tuto vlastnost násobí? ;)
Česky Jinan dvoulaločný, je mohutný a dlouhověký strom, který se může dožít až 4000 let.
Podzim už je v plném proudu a s ním i každoroční úroda dýní. Zpracovat je můžeme nejrůznějšími způsoby, jeden z mých oblíbených je právě dýňový koláč, který je zdravý, výživný a dokonce i chutný!
Pokud se zajímáte alespoň trochu o zdravou výživu, určitě jste se s tímto termínem již setkali. Lyofilizované potraviny si čím dál více získávají popularitu a není se čemu divit!
Šípky jsou plody růže, dokonce i té, kterou pěstujete doma na zahrádce a i ty mají léčivé účinky a dají se sbírat.