Gingko biloba
Česky Jinan dvoulaločný, je mohutný a dlouhověký strom, který se může dožít až 4000 let.
Sezóna hub je v plném proudu a nás to opět táhne do lesa... Ani nemrkneme a doma se nám hromadí košíky plné hub. Co ale s nimi? Co takhle zkusit jednoduchý houbový tatarák, který milují i ti, kteří obyčejně houby nemusí?
Do hrnce nalijeme vodu a necháme v ní rozpustit zeleninový bujon. Houby mezitím nakrájíme na menší kousky a vložíme je do vroucí vody s bujonem, necháme vařit do změknutí.
Poté je přecedíme a necháme zchladnout. Přidáme kečup, hořčici, koření a pokrájenou cibulku a vše důkladně promícháme. Servírujeme s topinkou potřenou česnekem.
Recept je jednoduchý a zvládne ho naprosto každý. ☺
Dobrou chuť!
Česky Jinan dvoulaločný, je mohutný a dlouhověký strom, který se může dožít až 4000 let.
Podzim už je v plném proudu a s ním i každoroční úroda dýní. Zpracovat je můžeme nejrůznějšími způsoby, jeden z mých oblíbených je právě dýňový koláč, který je zdravý, výživný a dokonce i chutný!
Pokud se zajímáte alespoň trochu o zdravou výživu, určitě jste se s tímto termínem již setkali. Lyofilizované potraviny si čím dál více získávají popularitu a není se čemu divit!
Šípky jsou plody růže, dokonce i té, kterou pěstujete doma na zahrádce a i ty mají léčivé účinky a dají se sbírat.