Houbový tatarák

06.10.2022

Sezóna hub je v plném proudu a nás to opět táhne do lesa... Ani nemrkneme a doma se nám hromadí košíky plné hub. Co ale s nimi? Co takhle zkusit jednoduchý houbový tatarák, který milují i ti, kteří obyčejně houby nemusí?

Ingredience:

  • 200 g hub (doporučuji hřiby ale fungovat budou všechny druhy)
  • 1 lžíce hořčice a kečupu
  • sladká paprika, drcený kmín, sůl a pepř dle chuti 
  • 1 malá nadrobno nakrájená cibule
  • 1 kostka zeleninového bujonu

Do hrnce nalijeme vodu a necháme v ní rozpustit zeleninový bujon. Houby mezitím nakrájíme na menší kousky a vložíme je do vroucí vody s bujonem, necháme vařit do změknutí.

Poté je přecedíme a necháme zchladnout. Přidáme kečup, hořčici, koření a pokrájenou cibulku a vše důkladně promícháme. Servírujeme s topinkou potřenou česnekem.

Recept je jednoduchý a zvládne ho naprosto každý. ☺ 

Dobrou chuť!



Gingko biloba

12.10.2023

Česky Jinan dvoulaločný, je mohutný a dlouhověký strom, který se může dožít až 4000 let.

Podzim už je v plném proudu a s ním i každoroční úroda dýní. Zpracovat je můžeme nejrůznějšími způsoby, jeden z mých oblíbených je právě dýňový koláč, který je zdravý, výživný a dokonce i chutný!

Šípek

03.10.2023

Šípky jsou plody růže, dokonce i té, kterou pěstujete doma na zahrádce a i ty mají léčivé účinky a dají se sbírat.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky