Gingko biloba
Česky Jinan dvoulaločný, je mohutný a dlouhověký strom, který se může dožít až 4000 let.
Podzim už je v plném proudu a s ním i každoroční úroda dýní. Zpracovat je můžeme nejrůznějšími způsoby, jeden z mých oblíbených je právě dýňový koláč, který je zdravý, výživný a dokonce i chutný!
Do mísy si nasypte mouku, přidejte vejce, sůl a máslo a vypracujte drobenku. Poté postupně přilévejte vodu, dokud nevznikne hladké těsto. To zabalte do fólie a nechte odpočívat v lednici alespoň 30 minut.
Troubu si předehřejte na 180 °C.
Dýni rozkrojte napůl, odstraňte semínka a dejte ji péct alespoň na 30 minut do změknutí.
Nechte dýni trochu vychladnout a poté změklou dužinu vydlabejte do mísy.
K dužině přidejte protein, cukr, koření a vejce a směs rozmixujte tyčovým mixérem do hladka.
Připravené těsto si vyndejte z lednice, vyválejte jej na tenký plát a vyložte jím vymazanou formu na koláč.
Do formy s těstem navrstvěte dýňovou směs a dejte na hodinu péct.
Po vychladnutí ozdobte ovocem.
Dobrou chuť!
Česky Jinan dvoulaločný, je mohutný a dlouhověký strom, který se může dožít až 4000 let.
Podzim už je v plném proudu a s ním i každoroční úroda dýní. Zpracovat je můžeme nejrůznějšími způsoby, jeden z mých oblíbených je právě dýňový koláč, který je zdravý, výživný a dokonce i chutný!
Pokud se zajímáte alespoň trochu o zdravou výživu, určitě jste se s tímto termínem již setkali. Lyofilizované potraviny si čím dál více získávají popularitu a není se čemu divit!
Šípky jsou plody růže, dokonce i té, kterou pěstujete doma na zahrádce a i ty mají léčivé účinky a dají se sbírat.